fbpx
image description
  • Hvem er du?
  • Hvad søger du?
  • Hjælp til vækst
  • Aktiviteter

Hvem er
Sønderborg
Iværksætter Service

Det startede helt tilbage i 2013 ...

Sønderborg Iværksætter Service er en del af Sønderborg Vækstråd, der blev etableret 1. maj 2015. Organisationen afløste IFabrikken og Sønderborg Erhverv og Turisme (SET). Etableringen skete som følge af den proces, forskellige interessenter startede i 2013. Formålet med processen var at udvikle og implementere en hensigtsmæssig og effektiv plan, hvor målet var – og fortsat er – at yde hjælp til vækst i virksomheder samt – via en slagkraftig organisation for iværksætteri i Sønderborg – at tilbyde iværksættere et dynamisk miljø, hvor de kan udvikle og realisere deres forretningsideer.

Analyser af erhvervslivet og en omfattende dialog med 125 af områdets virksomheder blev gennemført i 2015 af Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Kommune. Dette arbejde resulterede i analysen og handlingsplanen “Sådan skaber vi erhvervsservice i topklasse” offentliggjort i november 2015.

“Et velfungerende erhvervsliv er en forudsætning for vækst og udvikling i Sønderborg-området. Områdets virksomheder skaber arbejdspladser og skatteindtægter, der sikrer udviklingen af en dynamisk og attraktiv kommune. Derfor er det afgørende, at vi i Sønderborg Kommune og Sønderborg Vækstråd sikrer optimale rammevilkår for det lokale erhvervsliv i tæt samarbejde med områdets virksomheder.” Disse ord indleder handlingsplanen fra 2015.

Det overordnede fælles mål er vækst og udvikling. Sønderborg Kommune og Sønderborg Vækstråd har koordineret rollefordeling og indsatsen således: “Hvor kommunen har en generel og servicerende rolle i form af f.eks. Erhvervskontakten, sagsbehandling og som udbudsgiver, har Vækstrådet en fokuseret udviklingsrolle som f.eks. iværksætterservice og kompetenceudviklende aktiviteter.”

Kompetencegivende aktiviteter

Sønderborg Iværksætter Service tilbyder en række forskellige aktiviteter, der har som formål at give deltagerne øgede kompetencer. Det kan være i Netværks Cafeen, hvor emnerne har været virtual reality, betydning af netværk, iværksætterhistorier, dialog med Opfinderrådgivningen, finansiering m.m. Netværks Cafeen er åben for alle – etablerede virksomheder, iværksættere, nye selvstændige m.m.

Gratis kvalificeret hjælp hos SIS

Som iværksætter eller  ny selvstændig virksomhedsejer kan du ikke være verdensmester i alt. Og for at komme videre med din forretningside er det derfor vigtigt hurtigt at kunne få vejledning og hjælp – og det er netop formålet med Sønderborg Iværksætter Service. SIS er stedet, hvor du dagligt kan møde konsulenter, som ofte kan hjælpe dig her og nu eller som kan formidle kontakt til netop den professionelle rådgiver, du har brug for at tale med.

SIS samarbejder med en række professionelle rådgivere indenfor jura, markedsføring, regnskab og revision, it, webudvikling m.m. Dette samarbejde kommer iværksættere og nye selvstændige til gavn, idet det gør det muligt at få rådgivning hurtigt og gratis. Som iværksætter skal du selvfølgelig betale for konkrete ydelser, såsom kontraktudformning, udarbejdelse af regnskab og lignende opgaver. Den gratis rådgivning kan omfatte dialog om hvilke elementer, der skal være i en kontrakt, hvad du skal være opmærksom på i et regnskabssystem etc.

Samarbejdet med Sønderborg Kommunes Erhvervsservice

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice har ansvar for den generelle erhvervsservice, herunder sagsbehandling, procesoptimering, infrastruktur, spørgsmål om lokalplaner i forhold til erhverv, tiltrækning af arbejdskraft, bosætning og lignende regulerede forhold.

SIS  samarbejder med Sønderborg Kommunes Erhvervsservice, der også er en del af SIS’ rådgiverkorps. Ofte skal en iværksætter tage højde for regulerede forhold i opbygning af virksomheden og skal derfor i dialog med Erhvervsservice, som hurtigt og effektivt kan yde hjælp.


Michael Jørgen Hamann

”Min alsidige baggrund giver mig grobund for at hjælpe iværksættere fra mange forskellige vinkler” ”Jeg har en baggrund som ingeniør, men samtidig læst Entrepreneurship Program på MIT og læst en HD.  Jeg har 20 års projekt- og ledelseserfaring blandt andet med fokus på salg/marketing. De seneste år har jeg haft stor fokus på innovation og entreprenørskab, og har over syv års erfaring som CEO i en start-up virksomhed samt bestyrelsesarbejde i små opstartsvirksomheder”

Dorthe Schack, erhvervskonsulent

Dorthe Schack

”Du får sparring, vejledning og svar på dine spørgsmål. Du skal også selv besvare spørgsmål – for det er dig og din iværksætterdrøm, der er i centrum” ” Min erfaring fra forskellige brancher og som selvstændig bruger jeg til at udforske og skærpe din drøm om at blive iværksætter. Jeg har en teoretisk baggrund og har tidligere arbejdet med produktudvikling, markedsføring og kommunikation i producent-, salgs- og detailleddet”

Søren Hausmann

“Min baggrund og erfaring stammer fra salg, produktion, eksport, detailhandel og mange år som selvstændig erhvervsdrivende.”

“Jeg har erfaring fra Danmark og udlandet og vil bruge min lange erhvervserfaring fra forskellige brancher til at vejlede og støtte op om iværksætteres udvikling og om etablerede virksomheders ønsker om at vækste og udvikle deres forretning”

Iværksætteri i praksis – modul 6
26. October - 17:00

Er du klar til et liv som selvstændig? Vil du vide mere om markedsføring, jura, regnskab, budget, salg og kundeservice? Så er Iværksætteri i praksis kurset for dig.

Tegn din kommunikation bedre
28. October - 08:00

Lær at lave bruge grafisk facilitering og lav spændende præsentationer